Woonzorgcentrum Pniël homepage

Getuigenissen

FAMILIE VAN BEWONER:

Jaren lang hebben mijn broers en ik onze mama thuis verzorgd na een hersenbloeding en beginnende dementie… tot het op een zeker moment niet meer kon.

Toen hebben we besloten om haar in Pniël te laten wonen… met een bang hart, want een moeilijke beslissing.

Nu hebben we steeds leuke momenten samen: iets gaan drinken in de gezellige cafetaria, gaan wandelen in de tuin of prachtige omgeving en bij slecht weer kunnen we ook best een toertje maken in heel het gebouw want alles is gelijkvloers.

Er wordt nog steeds gewerkt aan verbetering van de infrastructuur en ook aan de begeleiding van de bewoners en er is altijd wel iets te doen.

Iedereen die werkt bij Pniël doet zijn of haar best om onze ouders een waardige en aangename "oude" dag te bezorgen.

En dat is toch wat we allemaal wensen voor onze ouders.

Dus dank u wel : PNIELTJES !

Tina Van Hoof dochter van Gilberte Marien

 

VRIJWILLIGER:

“Ik ben Crien, ik ben al een aantal jaar vrijwilliger bij Pniël, samen met mijn twee trouwe viervoeters. Het is ondertussen een deel van mijn leven geworden. Het is hartverwarmend om de blije gezichten te zien als Nalah en Lexie hen komt knuffelen. Ondertussen doe ik ook drankentoer en maaltijdbegeleiding en ben ik een luisterend oor voor zij die het nodig hebben. Een kamer binnenkomen en dan horen “Aah Crieneke (soms ook Trieneke, haha!) ben je daar weer?” en dan die grote smile op hun gezicht, daar doe je het voor!”

Crien

 

BEWONER:

En zeggen dat ik hier in Pniël maar even langs kwam om te revalideren na een operatie. Ondertussen ben ik er nog altijd, sterker nog, ik wil hier niet meer weg wegens te goed. Leuke sfeer, zalig veel groen, een beetje het leven van in mijn jeugd eigenlijk. Ook ontspanning genoeg hier en als het effe niet hoeft, staat er wel altijd een bank in de buurt waar ik mijn pijpje kan roken en diepzinnig kan dromen over mensen en dingen.

Miel Appelmans, 78 jaar, bewoner sinds 2021

 

COLLEGA:

Alles voor de bewoners. Dit is mijn kracht om te werken bij Pniël. Elke dag een lach op het gezicht van onze bewoners toveren, doet zoveel deugd. Een leuke babbel, een luisterend oor, elke dag een verzorgende om hen te helpen, toffe animatie, lekkere maaltijden en nog veel meer. Als één team zorgen we hier elke dag voor. Ook als kapster is het zo fijn om deze mensen mooi te maken en hen een verwenmoment te geven. Ik kom elke dag met heel veel plezier werken om er te zijn voor onze bewoners.

Nancy Swinnen, werkzaam bij Pniël sinds 2017